Цибуля – здається єдиний овоч, який у зимовий період поки що не злетів у ціні. Та чи буде зберігатись така тенденція або українцям варто запасатись нею? Про це розповіли в РБК.

На Львівському ринку "Шувар" вартість цибулі залишається стабільною і коливається від 12 до 14 гривень за кілограм. Про це розповіла Тетяна Попович – директорка відділу маркетингу оптового ринку.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Звісно, що вартість може відрізнятись у різних регіонах і залежати від сорту та якості цибулі. Але в основному ціни вже деякий час зберігаються на чинному рівні. На ринку взагалі можна придбати цибулю за 6 гривень за кілограм, але ця цибуля дрібна, перебрана і не зовсім якісна.

Частка імпортної цибулі останнім часом на ринку зросла. В 2021 році частка імпорту на ринку становила 2%. Вже в 2023 році вона зросла до 13%. Така тенденція свідчить лише про збільшення залежності від імпорту, а виробництво у свою чергу зменшилось.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Цибуля, фото irina-kozina
Цибуля, фото irina-kozina

Що буде з цінами далі

Коли відбувалась окупація та інтенсивні бойові дії на Херсонщині, Україна втратила до 80% площі та інфраструктури для вирощування цього овочу. Але уже через деякий час Україна відновила власне виробництво цибулі. Це навіть дозволило її почати експортувати до Румунії. Наростання поставок до Європи зможе втримати ціни, особливо на якісну продукцію.

Загалом ціни на цибулю, незважаючи на невелику залежність від імпорту радують своєю стабільністю. Надалі вона може подорожчати, але не на багато, це не будуть шокуючі зміни.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, нове потрясіння для гаманців: супермаркети змінили ціни на соняшникову олію, картоплю та хліб

Раніше наш портал інформував, про олію не забудь: в Україні "обвалилися" ціни на гречку, рис та макарони

Також наш портал повідомляв, українців порадували цінопадом: скільки коштує капуста, ріпчаста та зелена цибуля