Українці окрім пенсій можуть отримувати різноманітні надбавки до заслужених виплат. Це стосується не лише пенсіонерів, які досягли певного віку.

Про те, хто з літніх людей може отримати надбавку в розмірі 50% від прожиткового мінімуму для непрацездатних людей, розповіла начальниця управління пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду в Закарпатській області Вікторія Поляковська.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

На таку надбавку можуть розраховувати пенсіонери, які в минулому були військовослужбовцями і отримують відповідний вид виплат.

"А якщо пенсія призначена відповідно до закону про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, тобто це всі наші військовослужбовці, то для таких встановлюється надбавка у розмірі 50% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб." зазначила начальниця

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Разом з підняттям прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, збільшується й розмір надбавки. Її перераховують автоматично.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Окрім цього на надбавку в розмірі 150 гривень можуть розраховувати пенсіонери, які мають на вихованні неповнолітніх дітей. Ще одним видом надбавок за віком. Їх розмір залежить від віку. Першу вікову доплату пенсіонери можуть отримати в 65 років за наявності необхідного стажу.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, виплати не отримаєте, якщо припуститеся цих помилок: у Пенсійному фонді звернулися до українців

Раніше портал Знай інформував, залишаться з напівпорожніми гаманцями: кому з пенсіонерів не світить надбавка

Також наш портал повідомляв, по 7500 гривень на кожну дитину: українські сім'ї отримають додаткову допомогу