Експерт з енергетики та ЖКГ Олег Попенко попередив, що черговий зліт тарифів на комунальні послуги може стати болючим для українців і призвести до посилення відтоку населення за кордон.

За словами Попенка, закон про комунальні послуги не обіцяв заморожувати тарифи на всі види послуг, і, незважаючи на обіцянки про збереження тарифів в умовах війни, їхнє зростання, як і раніше, залишається актуальним.

тарифи
тарифи

2023 року ціни зросли на 15%, а 2024 року водоканали планують збільшити ціни на водопостачання на 20-60%. Енергетичні тарифи також можуть збільшитись, що призведе до додаткового тиску на бюджети домогосподарств.

Олег Попенко каже, що повернення українців до країни може стати реальним лише за наявності власного житла та стабільного джерела доходу:

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

"Зростання тарифів призводить до того, що людям не буде чим платити за комуналку. Зростання тарифів призведе до збільшення боргів населення за комуналку. Люди не мають можливості платити підвищені тарифи. Економічна ситуація не покращується, а підвищення тарифів не буде привабливим для повернення українців до країни", — каже він.

Експерт вважає, що влада прагне перекласти відповідальність за підвищення тарифів на західних партнерів.

Але насправді замість того, щоб покращувати життєві умови громадян, влада фокусується на інтересах олігархів і монополістів, підтримуючи вимоги про підвищення тарифів.

Раніше ми писали про те, що мешканцям Києва потрібно готуватися до півторагодинних заторів: що заважає відновити роботу мосту Патона

Крім того, Знай.ua повідомляв, тарифи на тепло хочуть переглянути: як можуть змінитися суми у платіжках.

Також наш портал інформував, українці отримують "намальовані" борги з комуналки: найпопулярніші проблеми