Не секрет, що деякі українські монети дуже цінуються колекціонерами. Окремі екземпляри можуть бути продані за тисячі гривень, але, щоб знайти їх, доведеться "попітніти". Як виглядають деякі цінні копійки, показали спеціалісти ресурсу "Монети-ягідки".

Нумізмати готові сплачувати тисячі гривень за українські монети. Звичайно, йдеться про найрідкісніші екземпляри, які збереглися в хорошому стані. Наприклад, серед цінних монет можна назвати кілька різновидів 5 копійок.

Продаж монет. Фото: скрін youtube
Продаж монет. Фото: скрін youtube

Перший різновид - 1.1ААк. Це монета номіналом 5 копійок 1992 року. Вона має низку відмінних рис, які і роблять її дуже цінною. Зокрема, така копійка має гурт із великою насічкою, а також потовщення у верхній частині середнього зуба тризубу. Така монета може коштувати від 4 до 6 тисяч гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Другий різновид - 2БАм. Ці 5 копійок 1992 року також можуть непогано покращити фінансове становище, адже продати їх можна за 2,5-3 тисячі гривень. Впізнати цінний екземпляр можна по гурту з дрібною насічкою та вузьким середнім зубом тризуба.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Крім того, дуже рідкісною є монета номіналом 5 копійок 1996 року. Вона була випущена обмеженим тиражем та може бути продана приблизно за 1000 гривень. Втім, точний цінник залежить від стану монети: чим він кращий – тим дорожче.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продали монету – сплатили комуналку: які українські копійки можуть принести тисячі гривень.

Також наш портал інформував, ці монети можуть озолотити: як виглядають 5, 10 та 25 копійок, які продаються за нечувані гроші.

Крім того, ми писали, залишилися машинки ще з СРСР? Українці готові віддати за них цілий стан.