В Україні молодь із числа внутрішньо переміщених осіб вирішила взяти ситуацію до своїх рук і надіслала листи депутатам місцевих рад. Чому? Тому що стало відомо, що у лютому частина цих людей перестане отримувати державну допомогу.

Аркадій Петросян, голова Асоціації, поділився подробицями про те, як вони намагаються продовжити підтримку тим, хто досі стикається з труднощами після вимушеної евакуації зі своїх будинків.

Люди / фото: Freepik
Люди / фото: Freepik

Асоціація молодих внутрішньо переміщених осіб (ВПО) України направила масові звернення до депутатів місцевих рад з проханням про втручання у процес та звернення до Кабінету Міністрів України.

Вони просять про продовження фінансової підтримки для всіх, хто раніше отримував її до 1 лютого.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Асоціація наполягає на тому, що фінансова допомога має зберігатись для внутрішньо переміщених осіб до завершення військового конфлікту.

У своєму зверненні активісти наголосили, що громадянське суспільство може вплинути на ухвалення рішення з приводу продовження фінансової підтримки.

Тому всім українцям вони пропонують поширення інформації про це, репости відповідних повідомлень, а також активну участь в обговоренні у соціальних мережах, включаючи тегування депутатів місцевих рад та мерів у коментарях.

Раніше ми писали про те, що 30 років відорали, але для пенсії мало: скільки потрібно стажу, щоби піти на заслужений відпочинок

Крім того, Знай.ua повідомляв про лютневі надбавки до пенсії: додаткових грошей вистачить на кілька буханців хліба

Також наш портал інформував про 50-відсоткову знижку на проїзд у маршрутках: хто з українців зможе заощадити