У меню українців незабаром може з'явитися новий і несподіваний "делікатес". Йдеться про картоплю, яка може рекордно збільшитися у вартості та стати буквально на вагу золота.

Нерадісний прогноз озвучила оглядач у галузі сільського господарства центру "АГРО Перспектива" Лариса Гук в ефірі "Українського радіо".

Ціни на картоплю, скріншот з відео
Ціни на картоплю, скріншот з відео

Експерт зазначила, що минулого року українці були змушені купувати цибулю за шаленими цінами – по 70-100 гривень за кіло. Цього сезону тенденції змінилися і серйозні проблеми спостерігаються у сегменті картоплі.

Овоч вже в кілька разів додав в ціні, якщо порівнювати з осіннім періодом. Однак це не межа – цінник може піднятися до рекордних 40 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Супермаркет, овочі: фото Знай.ua
Супермаркет, овочі: фото Знай.ua

"Цього сезону ми маємо проблеми з картоплею. Ще восени вона коштувала 9-12 гривень, зараз 25-30 і це ще не межа. Як кажуть виробники, вони орієнтуються на 40 гривень за кілограм, плюс-мінус", - заявила Лариса Гук.

Експерт наголосила, що такий сценарій більш ніж ймовірний, адже цього сезону українці майже не робили запаси картоплі на зиму, а до нового врожаю ще кілька місяців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нове потрясіння для гаманців: супермаркети змінили ціни на олію, картопля та хліб.

Також наш портал інформував, пояси доведеться затягнути ще тугіше: українців попереджають про нову хвилю подорожчання продуктів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, влаштуйте свято смаковим рецепторам: супермаркети змінили ціни на ковбаски, твердий сир та бекон.