Попри війну українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. Проте, допомога від США може зменшитися і тому деякі українці заговорили за затримку пенсій, або взагалі не виплату.

Нещодавно стало відомо, що підтримка США може зменшитись, та і кошти не повинні використовуватись на виплату пенсій. Через це у ЗМІ прокотились новини стосовно того, що пенсіонери залишаться без пенсій. Голова бюджетного комітету Верховної ради Роксонала Підласа дала відповідь на це питання у коментарі LIGA.net.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Вона запевнила, що пенсії будуть платитись вчасно, навіть коли допомоги від США не буде взагалі. Пенсійні виплати – захищена стаття витрат, тож кошти для них будуть виділені у першу чергу.

"Пенсії платяться коштом ЄСВ. Державний бюджет покриває дефіцит Пенсійного фонду і платить пенсії окремим категоріям пенсіонерів, які раніше працювали на державу. Видатки для Пенсійного фонду – це захищена стаття видатків державного бюджету, вони проплачуються практично одразу після військових видатків, тому проблем з пенсійним забезпеченням не буде, навіть якщо пряма бюджетна допомога від США буде меншою, ніж очікувалось", — дала коментар Підласа.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Тому, навіть якщо допомога не буде поступати, будуть скорочуватись інші статті витрат, але пенсії будуть виплачуватися в повному обсязі.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонери отримають "зайві" пару сотень гривень у лютому: кому пощастить

Раніше наш портал інформував, пенсійний фонд помилився у розрахунках: як оскаржити неправильно нараховану пенсію

Також портал Знай повідомляв, голодний квітень: кому з пенсіонерів можуть призупинити виплати цієї весни