У лютому 2024 року не передбачено перерахунків пенсійних виплат, але незважаючи на це, деякі літні українці отримають "зайві" пару сотень гривень. Про це йдеться у матеріалі "24 каналу".

У січні в Україні збільшилися деякі пенсійні виплати через зростання мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. У лютому перерахунків не буде, проте деякі пенсіонери отримають збільшені виплати за рахунок надбавок, зокрема вікових.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Держава продовжує виділяти гроші не лише на виплату основних пенсій, а й на надбавки та доплати для окремих категорій пенсіонерів.

Так, пенсіонери, які досягли певного віку, отримають у лютому додатковий бонус до виплат:

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще
  • 300 гривень – при віці від 70 до 74 років;
  • 456 гривень – при віці від 75 до 79 років;
  • 570 гривень – при віці від 80 років та старше.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Водночас пенсіонери можуть отримати надбавки за дітей. Так, якщо людина похилого віку виховує дитину віком до 18 років, то до пенсії додатково нараховують 150 гривень.

Ще доплати можуть отримати пенсіонери з особливими потребами – старше 80 років, потребує стороннього догляду та не має родичів. Доплата таким особам становить 40% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, що наразі 944 гривні.

Раніше портал Знай повідомляв, Пенсійний фонд припинить нарахування виплат: кому із пенсіонерів варто хвилюватися.

Також наш портал інформував, українців можуть позбавити субсидії будь-якої миті: жорсткі вимоги, які має знати кожен.

Крім того, ми писали, пенсіонерам у 2024 році додадуть майже 1000 грн до виплат: є одна вимога.