Для всіх наших шановних читачів, які під час походу до магазину чи ринку уважно стежать за змінами в цінниках на важливі продукти харчування, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів на початку лютого відновили цінники на найпопулярніші продукти.

Йдеться саме про курячі яйця, гречану крупу, а також про солодкий продукт - цукор. Цінники продовжують знижуватись, наприклад, вартість цукру знизилася до мінімальної позначки з червня 2022 року.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Бакалея, скріншот: YouTube
Бакалея, скріншот: YouTube

Вартість курячих яєць

У січні яйця "Квочка" продавали в середньому по 63,17 грн., а в перші дні лютого ціна становила 57,95 грн. за десяток. Яйця "Ясенсвіт" також подешевшали – з 63,57 грн. у січні до 59,50 грн. за десяток у лютому. Нагадаємо, станом на 1 лютого минулого року яйця "Квочка" та "Ясенсвіт" продавали набагато дорожче - 73,60 грн. та 73,99 грн. за десяток відповідно.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ціни на курячі яйця, скріншот: Minfin
Ціни на курячі яйця, скріншот: Minfin

Вартість цукру

Середня ціна цукру в лютому порівняно із січнем опустилася з 30,01 грн/кг до 29,92 грн/кг. Таку вартість не фіксували з червня 2022 року. Тоді цукор продавали по 29,52 грн./кг, а у липні ціна почала зростати до 30,42 грн./кг і вище, досягаючи майже 35 грн./кг до вересня 2022 року.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Вартість гречки

Також у лютому знову знизилася вартість гречки. У січні крупу продавали по 28,89 грн/кг у середньому, а на 2 лютого ціна склала 28,85 грн/кг. Нагадаємо, вартість гречки знижується із серпня 2022 року. Тоді вартість крупи сягала 92,73 грн./кг у середньому за супермаркетами.

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Нагадаємо, продукти в лютому подорожчають, а суп стане краще борщу: до яких цін готувати гаманець.

Раніше повідомлялося, чи життя стане прісним? В Україні супермаркети показали ціни на цукор, сіль та борошно.

Також, українці заплатять за буряки, цибулю та часник за новими цінами: що обійдеться дешевше.