В Україні помітно змінилися ціни на яйця та куряче м'ясо. Що коштуватиме українцям дешевше, а за що доведеться доплатити, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

У лютому великі торгові мережі продають десяток яєць за середньою ціною від 57,95 до 59,50 гривні, залежно від супермаркету та торгової марки.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Середня коробка яєць - 18 штук, обійдеться в середньому 106,07 гривні. В той самий час, за три десятки яєць доведеться викласти 176,20 гривні.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Курячі яйця стали помітно дешевшими, якщо порівнювати з січневими цінниками. Так, минулого місяця десяток яєць у середньому коштував від 63,17 до 63,57 гривні. Середня пачка яєць коштувала 112,30 гривні, тобто цінник знизився майже на 5 гривень. А ось велика коробка яєць зменшилася у вартості на 20 гривень – у січні середній цінник становив 196,15 гривні.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Водночас куряче м'ясо трохи подорожчало - на 0,4%. За словами члена Економічного дискусійного клубу, вартість продукції збільшується у зв'язку зі зростаючими витратами виробників на комбікорм та енергоресурси.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, влаштуйте свято смаковим рецепторам: супермаркети змінили ціни на ковбаски, твердий сир та бекон.

Також наш портал інформував, пояси доведеться затягнути ще тугіше: українців попереджають про нову хвилю подорожчання продуктів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, цінник злетів відразу на 20%: скільки доведеться викласти за кіло помідорів, болгарського перцю та печериць.