Українці можуть отримувати допомогу на поховання. Розміри виплати встановлюється індивідуально, а щоб її оформити, потрібно звернутися до сервісного центру Пенсійного фонду в Україні з необхідними документами.

Тікаючи від війни, багато українців виїхали за кордон. Серед них і старенькі пенсіонери. До ПФУ звернулася українка з проханням пояснити, чи має вона право отримати допомогу на поховання, якщо її батько помер в Польщі.

Допомога на поховання, скріншот: YouTube
Допомога на поховання, скріншот: YouTube

"Чи можливо отримати допомогу на поховання, якщо мій батько, громадянин України і пенсіонер, помер у Республіці Польща?" запитує жінка

На це питання відповіли в Головному управлінні ПФУ в Донецькій області.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

За словами фахівців, оформити допомогу можливо. Для цього потрібно звернутися до сервісного центру ПФУ у будь-який час після смерті пенсіонера.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Окрім цього, отримати допомогу на поховання можна і в Польщі. Для цього потрібно звернутися до компетентної установи соціального страхування Республіки Польща. Ця можливість передбачена угодою, укладеною між Україною та Польщею про соціальне забезпечення від 18.05.2012. Про те, який буде розмір допомоги в випадку жінки, в Пенсійному фонді України не зазначили.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам дадуть жалюгідну надбавку: куди розігнатись на 258 гривень

Раніше портал Знай інформував, березнева індексація пенсій пройде повз них: кому зі стареньких не підвищать виплати

Також наш портал повідомляв, виживати стане простіше? У ПФУ розповіли про майбутні підвищення пенсій та надбавок