Українці ризикують отримати платіжки за воду та каналізацію з невірними нарахуваннями. Відповідне попередження опублікували на facebook-сторінці "Київводоканалу".

Підприємство повідомило споживачів, що до 9 лютого закриває облікові бази й показники квартирних лічильників не прийматимуться.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Ті, хто не встиг передати дані про обсяги споживання, мають готуватися до неприємних наслідків. У "Київводоканалі" заявили, що платіжки для таких клієнтів будуть розраховані за середнім споживанням, а отже сума може відрізнятись від фактичної.

В той самий час, споживачам, які тривалий час не передавали показники, загрожують невірні нарахування.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

"Якщо ви забули чи не встигли передати показники вчасно, в цьому місяці нарахування буде здійснено за середніми показниками ваших лічильників за попередні періоди. Але якщо ви не передаватимете дані довгий час, це може призвести до невірних нарахувань", - йдеться в повідомленні.

Варто нагадати, що клієнти "Київводоканалу" мають передавати показники квартирних лічильників щомісяця - з 10 числа до кінця місяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за це заплатіть із власної кишені: у водоканалі попередили всіх споживачів.

Також наш портал інформував, нові платіжки заганять у кредити: тарифи на воду та каналізацію піднімають до 80 гривень.

Крім того, ми писали, всі ці порушення можуть спустошити ваш гаманець: які штрафи покладаються за маніпуляції з лічильниками.