З початком 2024 року розмір мінімальної заробітної плати в Україні зріс, і, здається, громадяни тепер отримуватимуть більше. Проте, як стверджує юрист та адвокат Ростислав Кравець, реальна сума в гаманці може бути не такою значною, як очікувалося.

У своєму Telegram-каналі він провів та поділився детальними розрахунками.

Податки / фото: Freepik
Податки / фото: Freepik

Виявляється, щоб дізнатися реальний розмір мінімальної заробітної плати після відрахування всіх податкових зборів, потрібно від загальної суми відняти податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) та військовий збір.

Так, починаючи з 1 січня, "мінімалка" у 7,100 гривень означає фактичні 5,734 гривні після вирахування 18% ПДФО та 1,5% військового збору. З 1 квітня, за нового розміру "мінімалки" в 8,000 гривень, громадяни отримають приблизно 6,461 гривню після вирахування податків.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Податки / фото: Freepik
Податки / фото: Freepik

Це збільшення мінімальної заробітної плати може здатися гарною новиною для трудящих, проте фактичні гроші, які вони отримуватимуть на руки, виявляються меншими.

Таким чином, з урахуванням високих податків та зборів, передбачених державою, частина збільшення "мінімалки" йде на сплату податків.

Також наш портал інформував, прожити на мінімалку та ще відкласти? Фахівець пояснив, чому важливо накопичувати навіть невеликі гроші

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українцям поставили жорсткі вимоги для отримання пенсійних виплат: їх лише дві

Вам буде цікаво дізнатися, "Заплатити комунальні та ні в чому собі не відмовляти": українців не на жарт розгнівали поради "Yasno"