Вже з 1 квітня на українців може чекати перший етап подорожчання важливої ​​комунальної послуги. Другий – запланований на середину літа 2024 року. У кого і на скільки можуть збільшитись суми у платіжках, повідомляє "Перший онлайн".

Нові платіжки за воду та каналізацію можуть почати отримувати мешканці міста Тернопіль. На даний момент питання підвищення тарифів знаходиться на стадії обговорення та остаточного рішення немає. Однак, якщо перегляд цін схвалять, то тарифи змінюватимуться у два етапи.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Перший етап може пройти вже з 1 квітня, а другий - з 1 липня. Яким буде кінцевий тариф на воду та стоки для місцевих мешканців, поки що точно невідомо.

Якщо відштовхуватись від попередніх цифр, то тариф на водопостачання та каналізацію з 1 квітня може піднятися на 19,86% – до 43,72 гривні за куб, а з 1 липня – на 58,47%, до 58,15 гривні за куб.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Зазначається, що перегляд тарифів є вимушеним кроком через збільшення витрат підприємства через подорожчання електроенергії, зростання зарплат, а також підвищення вартості реагентів та інших розхідників.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, обленерго почали розсилати "листи щастя": що треба знати, щоб не залишитися без світла у розпал зими.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити у світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не потрібно стояти в чергах: у "Київтеплоенерго" пояснили 8 питань, які можна вирішити без візиту.