Кабінет Міністрів дав важливе пояснення стосовно звільнення українців від сплати майже всіх податків. Про це повідомили в указі на сайті Міністерства інтеграції.

В Міністерстві інтеграції видало указ, за яким внесли зміни у перелік територій, на яких ведуться, або велись військові дії. Це території або частково окуповані, або ж постійно страждають від обстрілів. І саме для мешканців цих населених пунктів ввели ряд змін.

податки в Україні
податки в Україні

Зокрема, вони стосуються громадян, які звільняються від сплати податків. До цього у Податковому кодексі прив’язані зміни сплати податків для юридичних та фізичних осіб.

Для територій з переліку передбачаються такі ослаблення у сплаті податків:

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще
  • Фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку першої та другої групи мають повне право не сплачувати єдиний податок.

Сплата податків, скріншот: YouTube
Сплата податків, скріншот: YouTube

Не сплачуються на тимчасово окупованих та територіях, де ведуть бойові дії:

  • єдиний податок четвертої групи з площі сільськогосподарських земель, та території водного фонду;
  • плата за земельну ділянку;
  • податок за нерухоме майно;
  • екологічний податок.

На цих територіях введений мораторій на перевірку документообігу, фізичні перевірки підприємств, перевірки податкової служби. Окрім того, не ведуться облік етилового та пального на спеціальних складах.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, Микола Томенко обурився бюджетним фінансуванням парламентських партій: "Які пріоритети воюючої України?

Раніше на порталі Знай інформували, Дмитро Силкін розповів про вплив кредитів на розвиток малого та середнього бізнесу

Також наш портал повідомляв, Avon фінансує вбивства українців: компанія дає призи, премії і відпустки росіянам