З приходом листопада-грудня в Україні традиційно починається сезон зростання цін на овочі, а цього разу під ударом не лише гаманці споживачів, а й питання наявності достатньої кількості овочесховищ.

За даними генерального директора компанії Pro-Consulting Олександра Соколова, до початку повномасштабного вторгнення обсяги зберігання овочів в Україні були незадовільними — оцінювалося, що не вистачає 40% потужностей.

овочі
овочі

Однак після окупації та знищення існуючих сховищ ця цифра збільшилася до 60%.

Лідерство у зберіганні картоплі займали Чернігівська та Житомирська області, а з інших овочів — Київська та Херсонська. Проте скорочення діяльності підприємств у Херсонській області призвело до збільшення частки Київської.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Це створило проблеми з постачанням вітчизняної продукції та викликало необхідність заміщення її імпортом за вищими цінами.

Ситуація на ринку, за прогнозами експертів, може призвести до зростання цін на овочі на 60-70% до початку нового збирання врожаю у 2024 році. У цей період споживачам варто очікувати як зростання цін, так і зміна структури пропозиції овочів, що вплине на їх бюджети та переваги в магазинах.

Нагадаємо, цінник злетів одразу на 20%: скільки доведеться викласти за кіло помідорів, болгарського перцю та печериць.

Раніше ми писали про те, що вартість огірків швидко "повзти" ​​вниз? Експерт попередив, що буде з цінами на улюблений овоч

Крім того, Знай.ua повідомляв, за кілограм овочів доведеться викласти чималі гроші: супермаркети переписали цінники на помідори, перець та капусту