Енергетики звернулися до побутових споживачів, у яких у житлі встановлено багатозонні електролічильники. Відповідне оголошення з'явилося на facebook-сторінці АТ "Полтаваобленерго".

Багато українців встановлюють багатозонні лічильники, щоб мати можливість платити за електроенергію за кількома тарифами. Енергетики нагадують, як правильно знімати показники з таких пристроїв обліку.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Передайте показники за денним та нічним тарифом окремо, тобто дані 15.8.1 та 15.8.2 (або T1 та T2, або 1.8.1 та 1.8.2), залежно від моделі лічильника. При цьому загальне споживання електроенергії не потрібно передавати.

Електролічильник, скріншот: YouTube
Електролічильник, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

"Загальну кількість спожитої електроенергії передавати не потрібно. Якщо на дисплеї цифри розділені комою, варто записати лише ліву частину числового значення до коми. Нулі вказувати не обов'язково", - йдеться у повідомленні.

Інструкція для споживачів Фото: facebook.com/atpoltavaoblenergo
Інструкція для споживачів Фото: facebook.com/atpoltavaoblenergo

Передавати показники лічильників необхідно щомісяця та терміни встановлені компанією, що надає послуги. Якщо невчасно передати показники лічильника електроенергії, то споживання можуть розрахувати за середнім значенням і результат сума до оплати може бути вищою за реальну.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 4 обов'язкові кроки: як відновити електропостачання після відключення за борги.

Також наш портал інформував, проблеми з передачею показників лічильника: в YASNO попередили всіх споживачів.

Крім того, ми писали, готуйте щонайменше 3500 гривень: українцям роз'яснили важливе питання щодо електролічильників.