Деяким українцям можуть перерахувати пенсії після їхнього особистого звернення до органів Пенсійного фонду. Хто може подати заявку на перерахунок виплат, йдеться у повідомленні пресслужба Міністерства соціальної політики України.

Пенсіонери, що працюють, можуть розраховувати на перерахунок виплат. Так, згідно із Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", перерахунок пенсійних виплат може бути проведений не раніше ніж через два роки після призначення або попереднього перерахунку.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

В той самий час, якщо пенсіонер, який продовжував працювати, набув достатнього стажу для обчислення пенсії відповідно до частини першої статті 28 Закону, то за його заявою проводиться відповідний перерахунок виплат. При цьому немає значення скільки часу пройшло після призначення або попереднього перерахунку пенсії.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Подати заявку на перерахунок можна кількома способами:

  • при особистому зверненні до органів ПФУ;
  • через портал Пенсійного фонду, використовуючи електронний підпис;
  • через портал "Дія", використовуючи електронний підпис.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія, інвалідність та далеко від дому: українцям підказали, як пройти найскладніші етапи "ідентифікації".

Також наш портал інформував, українці можуть збільшити розмір майбутньої пенсії навіть після звільнення: у ПФУ розповіли деталі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, мінімалка, "бонус" 292 грн та вимоги до стажу: пенсіонерам розповіли, як зміняться виплати у 2024 році.