Через повномасштабну війну багато українців вимушені покинути свої домівки та переїхати у більш безпечне місце. Таким українцям присвоюють статус ВПО, який у більшості випадків передбачає виплату грошової допомоги. Але окрім цього переселенці мають право на інші послуги, про це написали в РБК-Україна.

Вразливі категорії людей, такі як ВПО, пенсіонери, інваліди, багатодітні сімї потребують допомоги. Благодійні фонди завжди намагаються надати допомогу таким громадянам. Тож варто знати, куди звернутись, якщо ви опинились у складній життєвій ситуації через війну.

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Столиця та область

Самотні пенсіонери, які досягли 70-річного віку, мають право на продуктові набори, що надає благодійний фонд "Гудвілл". Щоб отримати, варто лише заповнити анкету, перейшовши за посиланням.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Харків

Харків постійно потерпає від обстрілів, у зв’язку з чим є багато людей, які потребують гуманітарної допомоги. Так, благодійний фонд "Пряма допомога" видають продуктові набори людям з інвалідністю 1 та 2 групи. Для отримання набору варто перейти за посиланням. Особі повинні зателефонувати та уточнити дані.

Соціальна допомога, скріншот: YouTube
Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Івано-Франківськ

Багато українців попрямувало у більш безпечні регіони. Серед них опинився й Івано-Франківськ. Тут ВПО може отримати допомогу, якщо він старше 55-років та не отримував раніше допомогу у вигляді продуктових наборів. Для отримання допомоги варто звертатись за телефоном 099 146 54 27.

Видача гуманітарної допомоги. Фото: скрін youtube
Видача гуманітарної допомоги. Фото: скрін youtube

Хмельницький

Тут видають гуманітарну допомогу лише людям похилого віку та особи з інвалідністю, котрі проживають у місті та області. Однією з головних умов є та, що вони повинні отримувати малий дохід. Для отримання гуманітарної допомоги варто перейти за посиланням та заповнити заявку.

Тернопіль

Тут можуть отримати гуманітарну допомогу такі категорії громадян:

  • Люди похилого віку;
  • Особи, котрі мають інвалідність;
  • Багатодітні сім’ї;
  • Малозабезпечені сім’ї;
  • Особи, які опинились у складних життєвих обставинах.

Для отримання варто звернутись до управління соціальної політики у місті Тернополі.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, благодійний фонд розширив коло допомоги: безкоштовні продукти можна отримати вже зараз

Раніше портал Знай інформував, щомісяця по 1100 гривень: хто з українців отримає додаткові виплати

Також наш портал повідомляв, вимитися та поїсти гарячого: українцям безкоштовно дають солідну допомогу, як отримати