Мешканка Вараського району Рівненської області потрапила до боргової пастки через пошук роботи в інтернеті.

Її персональні дані використали шахраї для отримання кредитів на загальну суму понад 90 тисяч гривень. Як розповіла жінка із села Степангород, минулого року вона шукала підробіток у соцмережах. Для цього доводилося заповнювати анкети з паспортними даними та ідентифікаційним кодом.

Пошук роботи. Фото: Youtube
Пошук роботи. Фото: Youtube

Нещодавно їй почали дзвонити з банків про значну заборгованість за кредитами, яких вона не брала. Виявилося, шахраї взяли гроші від її імені та "накрутили" борг із відсотками до 100 тисяч!

"Шахраї, використовуючи дані, зазначені жінкою в анкетах, оформили на неї кілька грошових кредитів, на загальну суму 35500 гривень. Крім того, вже встигли "набігти" відсотки у сумі 60 929 гривень", - заявляють правоохоронці.

Популярні новини зараз
Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф
Показати ще

Тепер жінці доведеться доводити свою невинність у суді, можливо, навіть доведеться платити... хоча б частину цієї суми. Адже формально кредити оформлені "законно" на підставі його персональних даних.

Пошук роботи
Пошук роботи

Поліцейські попереджають: при пошуку роботи в мережі слід особливо серйозно ставитись до вказівки особистої інформації. Слід користуватися лише перевіреними сайтами та компаніями, а не випадковими оголошеннями з обіцянками швидкого заробітку. Інакше цілком можна потрапити до пригод, як із цією жінкою.

Нагадаємо, українець не пропустив колону із загиблим воїном ЗСУ і поплатився за це: "Стежте..."

Як повідомляв "Знай.ua", все пройшло за планом? Українець влаштувався далекобійником, перетнув кордон - вистрибнув і втік

Знай.ua писав, розливали спирт по пляшках з барвниками і виходило віскі: горе-бізнесмени вбили 8 людей "паленкою"