У липні 2024 року українці зобов'язані будуть сплатити податок на нерухомість за 2023 рік . Це стосується власників житла, площа якого перевищує встановлені норми.

Зокрема, йдеться про квартири понад 60 квадратних метрів, будинки від 120 "квадратів" та іншу житлову нерухомість понад 180 метрів. Навіть пенсіонерам доведеться сплатити податок, якщо їхнє житло виходить за ці межі.

Нерухомість, скріншот: YouTube
Нерухомість, скріншот: YouTube

Державна податкова служба надішле листи з розрахунком суми податку та кінцевим терміном сплати – до 1 липня 2024 року. Ставку визначають місцева влада залежно від типу будівлі та району. Він може перевищувати 1,5% за квадратний метр.

Це зобов'язання стосується далеко не всіх громадян. Податок на нерухомість не сплачують власники квартир до 60 квадратів та будинків площею до 120 квадратів. Тобто рядові українці, які мають типове для сім'ї житло, можуть не хвилюватись.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати
Показати ще

Податок стосується швидше заможних верств населення з розкішною нерухомістю середнього рівня. Він має на меті справедливого перерозподілу коштів на користь суспільних потреб, особливо в умовах післявоєнного відновлення країни.

Провітрювання квартири. Фото: скрін youtube
Провітрювання квартири. Фото: скрін youtube

Відтак у липні 2024-го податок на житло сплатять переважно власники "елітної" нерухомості. Для більшості українців нічого не зміниться.

Нагадаємо, що потрібно зробити переселенцям з 1 лютого, щоб не залишитися без виплат: попередження Мінсоцполітики

Як повідомляв "Знай.uа", погрожував убивством: чоловік вимагав у колишньої повернути гроші за квіти та салони краси

Знай.ua писав, як перевірити нарахування субсидії та уникнути її "витікання" з рук: Пенсійний фонд України роз'яснює