Помилки у трудовій книжці можуть призвести до зменшення зарахованого стажу та як наслідок, скорочення розміру майбутньої пенсії. Українцям пояснили, через що система може не прийняти книжку.

Про це пише видання "На пенсії".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Українець поцікавився у працівників Пенсійного Фонду, які помилки у трудовій можуть призвести до того, що йому на зарахують стаж.

"Які помилки у оформленні трудової книжки можуть призвести до відмови у зарахуванні стажу і як їх виправити? Наприклад, немає печатки та прізвища відповідального за відкриття книжки. На що це вплине? А якщо підприємство вже перереєструвалося за стільки років і зараз має іншу назву та печатку? Чи може ця помилка при оцифруванні призвести до того, що система не прийме трудову книжку?" - запитав майбутній пенсіонер.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Фахівці нагадують, що стаж після 1 січня 2004 року підтверджується даними про сплату страхових внесків, а ось весь час роботи до зазначеної дати враховується лише по записам у трудовій книжці або іншим письмрвим документам.

Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK
Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK

Є декілька нюансів, які вказують на те, що запис у вашій трудовій був здійснений не за правилами:

При прийнятті на роботу має бути відповідний запис (дата, назва посади, назва організації або підприємства, номер і дата наказу, підпис керівника та його прізвище (ПІБ), печатка).

Має бути повний запис про зміну назви підприємства або про реорганізацію, якщо такі зміни відбувалися.

У трудовій не має бути "дописів" іншим чорнилом до попередніх записів про прийняття або звільнення. Його важливо правильно оформити окремим записом. Запис має бути завірений належним чином – "доданій інформації вірити", печатка та підпис уповноваженої особи.

При зміні прізвища важливо вказати назву документа, згідно з яким воно було змінено, а також вказати, ким і коли він виданий.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, пенсіонерам заморозять карти "Ощадбанку": що потрібно встигнути

Раніше на порталі Знай повідомлялося, перерахунок пенсій не за горами: хто отримає найбільше підвищення

Також, наш портал інформував, зарплатні чекати не доведеться: українцям виплачують чималі гроші