Наші читачі мають знати, що в Україні знову "відрізатимуть" світло за наявність заборгованості. А от починаючи з лютого, українці можуть отримати квитанції, в яких будуть нові підвищені суми за тепло та транспортування блакитного палива.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного з українських телеканалів, а також інформації від фірм та організацій, що надають комунальні послуги українцям.

Оформлення документів, скріншот: Facebook
Оформлення документів, скріншот: Facebook

"Крім того, у січні по всій території країни було значне похолодання. Це призведе до зростання сум у платіжках за опалення. Споживання у холодні місяці взимку може досягати піків і бути на 30% вищим, ніж у теплі зимові місяці. Ще одне важливе нововведення, який українці відчують з лютого, це дозвіл відключати комунальні послуги за борги", - йдеться у повідомленні.

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Комунальні підприємства намагаються уникати відключень та судів.

"Наприклад, у Вінниці облводоканал розповіли, що всім боржникам одразу пропонують реструктуризацію боргу на вигідних умовах, масово відключати боржників не планують. Водночас постачальник електроенергії у столиці зазначив, що відключення можуть розпочатися з кінця січня і вони торкнуться лише найбільших боржників", - йдеться у повідомленні.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Також важливо розповісти, що в Україні знову відключатимуть електроенергію за борги. Кабінет міністрів дозволив енергопостачальникам відключати споживачів із заборгованістю від електромереж. Однак це стосується лише мешканців областей, у яких не ведуться бойові дії та не перебувають під тимчасовою окупацією.

Нагадаємо, все для сімейного бюджету: інструкція для українців, яких "бешкетує" тризонний лічильник.

Раніше повідомлялося, 100% знижка на рік: хто їх українців може не платити за комуналку.

Також, чиновники виправдалися, чому скасовано мораторій на заборону відключення електроенергії: "Сприйняли як можливість...".