З початком повномасштабного вторгнення кількість українців, які покинули власні домівки зросла.

З початку року багато розмов було про скасування виплат для частини ВПО. Але в Мінсоцполітики повідомили, що всім переселенцям продовжать виплати, але лише на місяць. Подробицями поділилася Оксана Жолнович в ефірі телемарафону.

ВПО. Фото: скрін youtube
ВПО. Фото: скрін youtube

Виплати будуть продовжені до 1 березня 2024 року. Міністерство подало зміни до Кабміну стосовно постанови про виплату переселенцям. Згідно з ними, критерії стосовно виплат будуть суттєво пом’якшені.

Збереження виплат буде пов’язане також і з зимовим періодом. Адже зараз важко знайти роботу через ряд додаткових обставин. Саме тому спільно з урядом було прийняте рішення продовжити виплати грошової допомоги для всіх категорій до 1 березня включно.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

"Це досить значна сума, але ми її знайшли у своїх резервах і готові будемо всім громадянам в рамках закриття зимового періоду повністю продовжити виплати на таких умовах, які є", – повідомила Жолнович.

Продовжені виплати після 1 березня будуть лише для пенсіонерів, які мають низьку пенсію – менш як 9444 гривні. Тобто, пенсіонери з високим доходом та великою пенсією отримати грошову допомогу для ВПО не зможуть. Виплати будуть продовжуватись автоматично для українців, які мають інвалідність першої та другої групи, дітям з інвалідністю та дітям-сиротам.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Стосовно родин, то виплати будуть і надалі отримувати ті, які працевлаштувались торік, але мають низький дохід. Щоб продовжити отримувати допомогу дохід не має перевищувати суму 9400 гривень.

Нагадаємо, портал Знай інформував, на підвищення виплат можна не розраховувати: хто залишиться без надбавки

Раніше на порталі Знай повідомлялося, чи затримають українцям виплати: все вирішиться 1 лютого

Також, наш портал інформував, стосується всіх, хто отримує пенсії: які виплати чекати цього року