Днями на просторах інтернету почала ширитись інформація стосовно затримки соціальних виплат та пенсій. У Верховній Раді відповіли чи має це зв'язок з реальністю та чи будуть виплачені кошти вчасно.

Підтримка західних партнерів дещо затримується, саме через це циркулюють подібні плітки. Ця інформація не правдива, адже не зважаючи на затримку допомоги, всі соціальні виплати будуть надходити вчасно. Про це розповів Михайло Цимбалюк – заступник голови комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав населення.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

За його словами, навіть попри намагання заблокувати допомогу деякими країнами, Євросоюз все одно виділить її. Тобто українська влада лає гарантію того, що виплати будуть надходити за графіком.

До слова, вирішальний момент не за горами – 1 лютого буде проведене засідання на якому буде вирішене питання надання допомоги Україні. Планують виділити 50 мільярдів євро строком на 4 роки. Наразі блокують цю допомогу дві країни ЄС – Угорщина та Словаччина. Але наша влада все ж має оптимістичні думки стосовно виділення надходжень, адже це не перше блокування допомоги протягом повномасштабної війни.

Популярні новини зараз
Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Проте, навіть якщо допомога не надійде, в Україні достатній запас для того, щоб за графіком надавати соціальні виплати різного роду а також заробітні плати працівникам бюджетної сфери.

На власні доходи Україна, поки що, розраховувати не може, адже вони у даній ситуації ідуть виключно на заробітні плати військовим.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, чи знайде Україна гроші на березневу індексацію пенсій 2024 року? Експерт пояснив, чи варто затягувати пояси

Раніше на порталі Знай повідомлялося, частина українців може отримати підвищену субсидію: кому пощастить

Також, наш портал інформував, збирайте документи: сім'ям виплатять із бюджету по 3500 гривень, кому пощастить