Українці, які отримують пенсії на картку "Ощадбанку", скаржаться, що їхні виплати зникають практично відразу після зарахування. Про це свідчать скарги, опубліковані на офіційній facebook-сторінці фінустанови.

До "Ощада" звернувся пенсіонер, який заявив, що з його карти були вкрадені кошти, а конкретно – вся нарахована йому пенсія.

"Ощадбанк". Фото: скрін youtube
"Ощадбанк". Фото: скрін youtube

Фахівці банку запевнили, що зняти кошти з рахунку неможливо, якщо власник картки не розголошував CVV-код, пін-код та СМС паролі. Водночас зазначили, що допомогти у з'ясуванні ситуації можуть лише правоохоронні органи.

"У разі, коли за карткою було здійснено шахрайські дії, клієнту необхідно відразу ж заблокувати рахунок через додаток або контакт-центр, після чого звернутися до поліції для проведення розслідування", - заявили в банку.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Скарга на Ощадбанк. Фото: скрін facebook.com/oschadbank
Скарга на Ощадбанк. Фото: скрін facebook.com/oschadbank

Подібні ситуації непоодинокі. Ще одна клієнтка поскаржилася, що пенсія по інвалідності, нарахована на картку "Ощада", раптово також зникла.

Скарга на Ощадбанк. Фото: скрін facebook.com/oschadbank
Скарга на Ощадбанк. Фото: скрін facebook.com/oschadbank

Варто зазначити, що в Україні поширюються нові шахрайські схеми. Нерідко аферисти під виглядом благодійників пропонують виплати чи різну допомогу. Для цього українців просять заповнювати анкети, але дані використовують у своїх цілях, зокрема, для отримання доступу до рахунків.

Шахрай. Фото: скрін youtube
Шахрай. Фото: скрін youtube

Банки рекомендують не переходити за підозрілими посиланнями та не вносити особисті дані на неперевірених сайтах.

Раніше портал Знай повідомляв, пенсіонерам заморозять карти Ощадбанку: що потрібно встигнути.

Також наш портал інформував, клієнтам "Ощадбанку" доведеться заплатити за пластикові картки: кому готувати гаманці.

Крім того, ми писали, "Ощадбанк" затримує зарахування грошей на картку: доведеться чекати кілька днів.