У державному бюджеті достатньо грошей для виплати субсидій у 2024 році навіть з урахуванням можливого подорожчання комуналки. Водночас деякі категорії громадян можуть втратити право на цю допомогу. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

Субсидія призначається на певний період, але деякі категорії українців можуть втратити її практично будь-якої миті. У деяких випадках домогосподарство зможе відновити виплати допомоги, а в решті доведеться справлятися з комуналкою самотужки.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Хто може залишитися без субсидії у 2024 році?

У законодавстві передбачено цілу низку причин, через які виплату субсидій може бути зупинено. Серед головних можна назвати такі:

  • смерть заявника-одержувача;
  • домогосподарство заборгувало за комуналку – понад 680 гривень за 3 місяці;
  • отримувач допомоги змінив місце проживання;
  • моніторинг виявив субсидіанту додатковий дохід.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

У Мінсоцполітики зазначили, що якщо українець вважає скасування допомоги неправомірною, то він може звернутися до ПФУ та оскаржити рішення. Якщо під час розгляду буде встановлено, що виплати зупинили помилково, то нарахування допомоги відновлять.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидія під час війни: українцям пояснили, як не втратити допомоги.

Також наш портал інформував, стосується всіх одержувачів субсидій: заступниця міністра пояснила ситуацію з виплатами.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи на комуналку та житлові субсидії: українцям розповіли, до чого готуватися.