На українських пенсіонерів очікує додаткове підвищення виплат, яке має відбутися вже у квітні. Перший етап підвищення для цієї категорії вже відбувся у січні. Кому пощастить і наскільки поважчає гаманець, повідомляє Пенсійний фонд України.

З 1 січня 2024 року в Україні відбулося підвищення розміру мінімальної заробітної плати – до 7100 гривень. Разом із ним збільшились і виплати деяких українців.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, з початку року зросли пенсії українців, які досягли 65 років та мають повний стаж. Для цієї категорії передбачено, що мінімальний розмір виплати має становити не менше ніж 40% від мінімальної зарплати. Відтак у січні "мінімалка" для них зросла з 2680 до 2840 гривень.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Вже у квітні 65-річних пенсіонерів очікує на додаткове підвищення виплат у зв'язку з черговим збільшенням мінімальної зарплати - до 8000 гривень. Очікується, що мінімальні пенсії зростуть із 2840 до 3200 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Наймасштабніший перерахунок пенсій у 2024 році заплановано на 1 березня. На скільки можуть збільшитись виплати після індексації найточніше стане відомо у другій половині лютого. Попередній середній показник – 13%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям поставили жорсткі вимоги для отримання пенсійних виплат: їх лише дві.

Також наш портал інформував, у Пенсійному фонді попередили українців: стаж не зарахується, якщо не зробите це.

Крім того, ми писали, українці можуть збільшити розмір майбутньої пенсії навіть після звільнення: у ПФУ розповіли деталі.