Нерідко трапляються ситуації, коли заплативши за розподіл газу ми помічаємо що наш борг не тільки не зменшується, а навпаки продовжує зростати. Це відбувається у тому випадку, якщо при оплаті за газ не вказали особистий рахунок.

Про це повідомляє пресслужба "Чернігівської філії "Газмережі".

Поянсюючи причину нарахування боргів, фахівці порівняли сплату комуналки із збиранням коштів на волонтерську діяльність у великій компанії, коли невідомо, яка сума прийшла від конкретної людини.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

"Уявіть ситуацію: ви працевлаштовані у великій компанії, де окрім вас, також працює багато людей. Перед вами стоїть завдання - зібрати кошти на волонтерську діяльність серед колег. І ось на банківський рахунок починають надходити гроші. Проте ви не знаєте, хто саме їх надіслав, адже співробітників дуже багато, а в призначенні платежу вони не вказали свої дані, зокрема відділ, посаду тощо", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Газова плита / фото: Pixabay
Газова плита / фото: Pixabay

Газовики пояснюють, що без вказаного особового рахунку при оплаті система не може вирізнити її з-поміж інших. Через це не перекривається борг у кабінеті споживача.

"Нагадуємо, не забувайте зазначати ваш особовий рахунок при здійсненні оплати за розподіл газу!", - звернулись до українців у "Газмережах".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, плата за розподіл газу не нараховуватиметься: газовики розповіли, як відмовитися від послуги.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.