Українцям пояснили, через що Уряд скасував мораторій на відключення світла для споживачів. Енергетикам потрібні кошти на відновлення енергосистеми, а жителі прифронтових території платять більш сумлінно, ніж мешканці західних регіонів. Таким чином хочуть подолати несправедливість.

Про це повідомляє заступник міністра енергетики Світлану Гринчук.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Чиновниця зазначає про те, що одразу після того, як заборонили відключати електроенергію, почала зростати заборгованість споживачів.

Гринчук розповідає що, після початку дії мораторію, багато українців сприйняли це як просто можливість не платити за світло, в той час як країна гостро потребує фінансових ресурсів для відновлення енергосистеми.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

"Споживачі чомусь сприйняли заборону на відключення, як можливість взагалі не оплачувати послуги, які їм надаються, на жаль", - підкреслила вона.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Вона повідомляє, що більш відповідально сплачують світло у прифронтових регіонах, втой же час найбільші борги спостерігають у найзахіднішому регіоні - Чернівецькій області.

Чиновниця додала, що станом на 2024 рік борги за електроенергію зросли до 10 млрд грн.

Раніше портал Знай повідомляв, нові платіжки заженуть у кредити: тарифи на воду та каналізацію піднімають до 80 гривень.

Також наш портал інформував, "космічні" суми за комуналку: що робити українцям, які не погоджуються з цифрами у платіжках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Коли капає зарплата, бачу сльози на очах": експерт зізнався, яка категорія українців страждає, поки влада говорить про зворотне.