Фінансова підтримка від країн партнерів є вкрай важливою для України. Якщо кошти не надійдуть найближчим часом, то доведеться застосовувати радикальні міри.

На думку експерта, в Україні є два виходи - ввімкнути друкарський верстат. Але якщо до весни ситуація не зрушить з "мертвої" точки, то влада може задуматися про скорочення витрат, основними з яких є виплати бюджетників. Про це розповів експерт Національного інституту стратегічних досліджень кандидат економічних наук Іван Усс в ефірі телемарафону новин.

Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua

Усс наголосив, що для вирішення фінансових питань доведеться застосувати непопулярний метод - надрукувати готівку. Але це матиме досить негативні наслідки. За словами експерта, українська економіка зможе витримати кінець січня та початок лютого без грошової допомоги, а потім доведеться взятися за верстат.

"МВФ просить Україну не робити цього, я маю на увазі, не включати друкарський верстат. Тому що це може, зрештою, прискорити інфляцію..." розповів Усс

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Якщо ж фінансова підтримка від партнерів затримається до весни, то доведеться думати не лише про друк грошей, а й зменшення витрат. Тобто, скорочення зарплат та інших платежів працівникам бюджетної сфери.

"Якщо цього не буде, тоді, на жаль, доведеться думати і про верстат, і про те, що будуть скорочення певних видатків, тобто зарплати та інші платежі бюджетникам" зазначив експерт

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, спробуйте прожити на це: скільки продуктів можуть придбати українці, які працюють на "мінімалку"

Раніше портал Знай інформував, в Україні змінять тривалість відпустки: кому уріжуть, а хто відпочиватиме довше

Також наш портал повідомляв, на підвищення виплат можна не розраховувати: хто залишиться без надбавки