З 1 лютого деякі українці можуть залишитись без централізованого водопостачання. Відповідне попередження з'явилося на facebook-сторінці КП "Кременчукводоканал".

З лютого почнуть карати споживачів, які за часи повномасштабної війни зловживали мораторієм на припинення надання комунальних послуг і не платили за воду, а також каналізацію.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Українці, які до кінця січня не встигнуть сплатити свою заборгованість або укласти договір про реструктуризацію, ризикують залишитися без води.

"З лютого 2024 року водоканал відновлює припинення надання послуг споживачам, які мають борги перед підприємством. Відновлення надання послуг буде можливе після повної сплати або вирішення питання реструктуризації боргу, а також сплати рахунку на витрати по відновленню надання послуг", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Борги з комуналки, скріншот: YouTube
Борги з комуналки, скріншот: YouTube

Окрім того, комунальники нагадали, що оплачувати послуги водоканалу необхідно до завершення розрахункового місяця. У разі прострочення щодня нараховуватиметься пеня у розмірі 0,01% від суми боргу.

Варто зазначити, що відключення води боржникам анонсували водоканали й у інших українських містах.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платіжки "з'їдять" останні копійки в гаманці: кому приготуватися до тарифного зростання .

Також наш портал інформував, нові платіжки заженуть у кредити: тарифи на воду та каналізацію піднімають до 80 гривень.

Крім того, ми писали, всі ці порушення можуть спустошити ваш гаманець: які штрафи покладаються за маніпуляції з лічильниками.