Українські пенсіонери можуть отримувати не лише виплати у вигляді пенсій, а й різні надбавки. Це можуть бути доплати за донорство, вік, виховання дітей, понаднормовий стаж та інші.

Але небагато українців знає про надбавку в розмірі 20% до пенсії. Про те, хто може її отримати та, що для цього потрібно, розповіли в виданні "На пенсії".

Надбавка до пенсії
Надбавка до пенсії

Згідно з чинним законодавством, українці, які проживають в гірській місцевості можуть отримувати надбавку в розмірі 20%. Але для цього недостатньо мати лише паспорт або код.

Який документ є обов'язковим для призначення 20% надбавки

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Відповідно до Закону України "Про статус гірських населених пунктів в Україні", до ЦНАПу потрібно надати документ, який підтверджує, що ви маєте відношення до гірського населеного пункту.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Це може бути посвідчення встановленого зразка або інший документ в якому засвідчено факт того, що особа проживає, вчиться чи працює на гірській території. Щоб його отримати, мешканцям потрібно звернутися до місцевих органів влади або в Центр надання адміністративних послуг. Таку надбавку можуть отримати не лише пенсіонери, а всі громадяни, які працюють або навчаються в населеному пункті, який має статус гірничого.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, якщо грошей не вистачає: українцям, які опинилися в скрутному становищі виплатять фінансову допомогу

Раніше портал Знай інформував, є тільки два шляхи: як старенькі можуть підвищити свої виплати

Також наш портал повідомляв, спробуйте прожити на це: скільки продуктів можуть придбати українці, які працюють на "мінімалку"