Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є корисна інформація щодо цін на доставку блакитного палива до квартир. В Україні тариф на доставку газу поки що не змінили, з січня 2024 року всім споживачам перерахували щомісячний платіж. При цьому вартість залежить від області, де проживає людина.

Як зміняться платіжки для українців? Розмір нового платежу залежатиме від обсягу використання споживачами синього пального протягом газового року. Саме це відіб'ється на сумах у нових платіжках. Про це пише " Інформатор ".

Тарифи на газ, скріншот: YouTube
Тарифи на газ, скріншот: YouTube

Наразі тариф становить від 0,38 до 2,39 гривні за кубічний метр. Проте вартість залежить від області, де споживач мешкає.

Формула розрахунку наступна: тарифи облгазу* (куби за період з 1 жовтня до 30 вересня 2023 року)/12 = щомісячна плата за доставку.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Доставка газу, скріншот: YouTube
Доставка газу, скріншот: YouTube

Зазначається, що там, де мешкає велика кількість людей – тариф буде меншим. Адже витрати на утримання газової інфраструктури ділять на велику кількість споживачів. Водночас споживачам радять врахувати і те, що в Україні з січня запровадили так звану третю платіжку за газ. Тепер доведеться платити і за обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

Тарифи на газ, скріншот: YouTube
Тарифи на газ, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що 5 грудня цього року НКРЕКУ затвердила "Типовий договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирних будинках" та відрегулювала Кодекс газорозподільних систем.

Тарифи на газ. Фото: скрін youtube
Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

У зв'язку з цим оператори газових мереж невдовзі мають зробити дві речі:

- навести діючі договори на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку відповідно до Типового договору;

- проінформувати співвласників багатоквартирних будинків про укладення договору за формою Типового договору, розмістивши інформацію про це у рахунках на оплату послуг з доставки газу.

Щодо поточних тарифів на газ в Україні провайдером останньої надії є НАК "Нафтогаз", який обслуговує понад 98% українських споживачів газу. Щомісячний тариф на газ встановлено на рівні 7,96 гривні за кубометр.

Нагадаємо, ціни на газ по всіх регіонах: час готувати гаманець.

Раніше повідомлялося, "показники неадекватні": у "Yasno" відповіли, як позбутися проблемних платіжок.

Також, платіжки не зростуть, а вдома стане тепліше: простий трюк, який варто взяти на озброєння.