Нещодавно був скасований мораторій на відключення комунальних послуг за борги. Тепер, споживачі які мають значні борги та не сплачують їх можуть залишитись без комунальних послуг.

Жителі Тернопільщини повинні бути готові втратити свої рахунки, якщо не погасять борги по комунальним платежам. Про це попередили у Чортківській міській раді.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

У разі відкриття судового провадження, будуть блокуватись банківські рахунки споживача, навіть якщо рахунок пенсійний. У разі великих боргів будуть вилучати рухоме та нерухоме майно.

"У разі відкриття виконавчого провадження у боржників заблокують банківські рахунки (в тому числі – пенсійні), здійснюватиметься пошук рухомого та нерухомого майна для вилучення тощо" йдеться в повідомленні

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

Комунальні підприємства рекомендують для уникнення таких наслідків, погасити свої борги. Але якщо заборгованість велика і споживач не в змозі за ним платити, то борг можна реструктурувати. Це означає, що його можна буде платити частинами, але через заборгованість відключати нічого не будуть.

Судове засідання. Фото: скрін youtube
Судове засідання. Фото: скрін youtube

Якщо споживачеві буде відключено водопостачання, то варто пам’ятати, що послуги з повторного водовідведення – платні. Якщо споживач був відсутній у своїй домівці понад 30 календарних днів, він повинен надати відповідну письмову заяву. Це документальне підтвердження того, що вас протягом тривалого часу вдома не було. Доказом може свідчити довідка з роботи, лікарні, навчання.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, переплачували цілий рік: українцям встановили завищені тарифи на воду

Раніше на порталі Знай повідомлялося, українцям дають легальне звільнення від оплати комуналки

Також, наш портал інформував, покарання обов'язково буде: українців попередили через комуналку