З початком повномасштабного вторгнення, кількість внутрішньопереміщених осіб збільшилася. Щоб підтримати українців, влада почала виплачувати щомісячну грошову допомогу.

Окрім цього на виплату коштів можуть розраховувати власники зруйнованого внаслідок бойових дій житла. Про це нагадали в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

ВПО. Фото: скрін youtube
ВПО. Фото: скрін youtube

Йдеться про грошову допомогу на проживання, яка виплачується щомісяця. Для дітей та осіб з інвалідністю сума становить 3000 гривень, тоді як для дорослих 2000 грн.

Громадянин має право на отримання довідки про взяття на облік як ВПО, особи, помешкання яких знищено або пошкоджено внаслідок збройної агресії рф (за наявності підтвердження відповідним актом обстеження технічного стану будинку або квартири).

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Які документи потрібно надати

Ця допомога виплачується за наявності даних про пошкоджене/зруйноване житло у Державному реєстрі майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації проти України.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Або (за наявності) це може бути документальне підтвердження від органів місцевого самоврядування про пошкодження/знищення житлового приміщення внаслідок збройної агресії рф, яке надається із заявою на отримання допомоги.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, виплачують понад 22 тисячі гривень: час шикуватися за допомогою

Раніше портал Знай інформував, мило, порошок та їжа: українцям поштою відправляють безкоштовні "набори життя", як отримати

Також наш портал повідомляв, пенсіонери можуть залишитися без копійки за душею: все через одну процедуру