Оплачувати спожитий обсяг води українці можуть тільки при наявності лічильника води. Це прилад, який фіксує всі дані використаного об'єму за якими рахують суму в платіжках.

На лічильнику води знаходиться дві пломби - одна від заводу виробника, а інша від підприємства, яке надає послуги з водопостачання. Споживачам суворо заборонено проводити будь-які маніпуляції з пристроєм та пломбами. Про те, яка відповідальність чекає недобросовісних українців, розповіли в Водоканал Гайсин.

Лічильник води / фото: скріншот Youtube
Лічильник води / фото: скріншот Youtube

Якщо пошкоджена заводська пломба

У випадку, коли споживач пошкодив таку пломбу, відремонтувати пристрій вже не можна. Тому, абоненту потрібно написати заяву на заміну лічильника та чекати візиту контролера.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Якщо пошкоджена пломба водоканалу

Споживачам, які опинилися в такій ситуації, необхідно написати заяву в центр обслуговування клієнтів та вказати причину повторного опломбування. При цьому потрібно вказати номер мобільного, щоб контролер міг з вами зв'язатися.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Чим загрожує втручання в лічильник води

В водоканалі застерегли споживачів від приховування того, що пломби пошкоджені. Перерахунок спожитого обсягу послуг буде проведений не з моменту неправильних показів через несправність, а з того часу, коли навідається контролер.

Якщо у лічильника вийшов міжповірочний термін, споживачу також необхідно замінити лічильник на новий або провести повірку лічильника в спеціалізованій лабораторії за власний рахунок.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Знову дві платіжки за газ": в "Нафтогазі" підказали, як вирішити проблему з Приват24

Раніше портал Знай інформував, переплачували цілий рік: українцям встановили завищені тарифи на воду

Також наш портал повідомляв, покарання обов'язково буде: українців попередили через комуналку