Війна внесла свої корективи в ринок праці – кількість робочих місць різко скоротилась, а відгуків на вакансії побільшало. Але пройшов час, ринок стабілізувався, і ситуація наразі складається навпаки.

В деяких сферах спостерігається дефіцит кадрів. Про те, які спеціалісти зараз найзатребуваніші, розповіли в РБК-Україна.

Зимові роботи / фото: depositphotos
Зимові роботи / фото: depositphotos

Зараз роботодавці активно заохочують до роботи фармацевтів та робітників на виробництво. Серед лікарів найбільш затребувані: ендокринологи, гастроенетерологи, спеціалісти УЗІ, стоматологи, сімейні лікарі.

В Державній службі зайнятості відмічають, що є великий попит на спеціалістів у сфері переробної промисловості, торгівлі, державного правління, сільського господарства. Найбільше компанії потребують простих робочих: електромонтерів, касирів, слюсарів, токарів, медсестер, прибиральників, кухарів.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Роботодавці. Фото Freepik
Роботодавці. Фото Freepik

Головна причина дефіциту кадрів – міграція населення і за кордон, і в середині країни. Одним з головних факторів вважається мобілізація населення. При цьому недостатня кількість персоналу фіксується незалежно від того, де знаходиться підприємство – чи біля зони бойових дій, чи у віддаленій частині країни.

З величезним дефіцитом кадрів стикнулась тяжка промисловість – будівництво, сфера транспорту та агропромисловий сектор. Там переважно працювали чоловіки, але більшість мобілізували.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, ви вже стали заробляти більше: хто отримає нові зарплати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, в Україні змінили процедуру нарахування зарплати: чиї гаманці "відчують" першими

Також, наш портал інформував, українці можуть піти на лікарняний без відвідування лікаря: коли це можна зробити