З початку 2024 року українці зіткнуться з новою платіжкою – технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання. За послуги обслуговування газових мереж у багатоповерхових будинках доведеться розщедритися від 40,16 до 1475,4 гривень.

З січня 2024 року нові правила впроваджуються в будинках із багатоквартирними системами газопостачання, повідомляє джерело.

Обслуговування газових труб, скріншот: YouTube
Обслуговування газових труб, скріншот: YouTube

Тепер технічне обслуговування можна доручити місцевому оператору газорозподільних мереж або іншої компанії з відповідним дозволом.

Важливо, що розмір оплати залежить стану і віку будинку, і навіть частоти використання газових мереж.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

При цьому власники багатоквартирних будинків, які не мають договорів на техобслуговування, зобов'язані укласти їх з компаніями, інакше автоматично підпадуть під типовий договір з місцевою філією "Газмережі".

Газова служба. Фото: скрін youtube
Газова служба. Фото: скрін youtube

Вартість техобслуговування варіюватиметься у кожному регіоні та будинку, причому більше мешканців у будинку – менший платіж за утримання газової системи. Перші орієнтовні суми послуги вже оприлюднені операторами газорозподільних мереж та коливаються від 40,16 до 1475,4 гривень із кожної квартири.

Таким чином, на початку 2024 року українці мають не лише стежити за витратами на газ, а й відкривати гаманці для обслуговування газових систем усередині їхніх будинків. Нова платіжка не стане регулярною, але обіцяє стати одним із важливих елементів домовласницького бюджету.

Крім того, Знай.ua повідомляв, платитимемо майже 10 гривень за куб: українцям розповіли, коли піднімуть тарифи на газ

Раніше ми писали про те, що "Нафтогаз" відправляє клієнтів до операторів і назад: плутає та не відповідає на занепокоєння

Також наш портал інформував, новий тарифний "сюрприз": українцям підвищують плату за вивіз сміття