Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи ринок уважно стежать за цінниками на головні соціальні продукти харчування, є відразу кілька важливих новин. Справа в тому, що навіть при тому, що Україна продовжує експонувати зерно в багато країн світу, проте ціни на борошно, макарони та пшеничний хліб усередині країни продовжують зростати.

Варто одразу наголосити на тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на борошно, хліб та макарони.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Супермаркет, макарони, фото: Знай.ua
Супермаркет, макарони, фото: Знай.ua

Вартість борошна

У грудні кілограм борошна в супермаркетах коштував у середньому 22,58 грн., а ось у січні вартість продукту зросла до 23,93 грн./кг, тобто майже на 1,5 грн. Зазначимо, що такої високої ціни на муку в Україні не було з весни 2022 року.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Для ФОП вступили у дію нові правила Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Ціни на борошно, скріншот: Minfin
Ціни на борошно, скріншот: Minfin

Ціни на макарони

Кілограм макаронних виробів у супермаркетах у середньому пропонують по 28,12 грн. в січні. У грудні ціна була на рівні 26,93 грн/кг. Роком раніше кілограм коштував 27,79 грн.

Ціни на макарони (пір'я), скріншот: Minfin
Ціни на макарони (пір'я), скріншот: Minfin

Ціни на пшеничний хліб

Без змін порівняно з груднем залишилася ціна хліба нарізного пшеничного вагою 650 грам – 31,95 грн., а ось 600-грамовий хліб "Цар Хліб" нарізний додав до ціни майже гривню – 33,81 грн. порівняно із 32,93 грн. в грудні. Роком раніше цей хліб продавали загалом по 31,90 грн./кг.

Ціни на пшеничний хліб, скріншот: Minfin
Ціни на пшеничний хліб, скріншот: Minfin

Нагадаємо, ціни летять вниз: Сільпо запустили акцію на м'ясо, каву та солодощі.

Раніше повідомлялося, ціни на каву, молоко та вершки: скільки обійдеться набір для ідеального ранку.

Також, картопля по 35 грн, а м'ясо до 300 грн за кілограм: нові ціни продуктів змусять "затягнути пояси" сильніше.