Українцям нагадали, в якому разі використання газового обладнання може бути небезпечним. Повідомлення з'явилося на facebook-сторінці Харківської філії "Газмережі".

Газовики попередили, що в зимовий період, особливо в дні негоди, дуже важливо контролювати тягу в димвентканалах. В іншому випадку в приміщенні може накопичуватися чадний газ, який становить велику небезпеку навіть у незначних кількостях.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Якщо тяга відсутня або зворотна (у такому випадку чадний газ потрапляє в приміщення), вимкніть газові прилади та зверніться до спеціаліста. До усунення несправностей використовувати газове обладнання дуже небезпечно", - йдеться у повідомленні.

Газова служба. Фото: скрін youtube
Газова служба. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як перевірити наявність тяги підручними засобами:

  • знайти смужку паперу та піднести до вентиляційної решітки;
  • якщо папір притягнеться до неї – тяга є.

Газовики наполегливо рекомендують не використовувати для перевірки запальнички або сірники - в димвентканалах можуть бути займисті речовини.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, це потрібно знати всім споживачам газу: в "Газмережі" звернулися із важливою заявою.

Також наш портал інформував, газова плита, колонка та котел: газовики попередили українців, які використовують ці прилади.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, електронні платіжки та оплата онлайн: газовики поділилися зі споживачами важливою інструкцією.