В Україні продовжать зростати цінники на молочні продукти. Зокрема до весни окремі продукти харчування можуть здорожчати ще на 5-7%.

Про це повідомляє "Інфагро".

Зазначається, що рік почався з традиційного затишшя на ринку свіжих молокопродуктів, однак з середини січня продажі знову активізуються.

Молочні продукти. Фото: скрін youtube
Молочні продукти. Фото: скрін youtube

Цінники на молочку будуть зростати до тих пір, поки виробники не вирівняють економічний баланс через подорожчання сировини.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

"Не сприяє нормальній торгівлі збільшення цін, яке відбувається за старими угодами з мережами. Ціни на свіжі молокопродукти будуть і далі поступово збільшуватись, допоки їх виробники не вирівняють економічний баланс через подорожчання сировини. Тобто до весни окремі види продукції можуть подорожчати ще на 5-7%", - йдеться в повідомленні.

Фахівці розповідають, що навіть після подорожчання, експорт свіжих молокопродуктів у минулому році стабільно зростав, і збільшився загалом на 36%.

Молочні товари. Фото: Youtube
Молочні товари. Фото: Youtube

"Імпорт був не дуже вигідним, принаймні до четвертого кварталу. Тому закупівлі свіжих молокопродуктів на зовнішніх ринках торік скоротилися на чверть. Тобто торговельний баланс у цій категорії продукції практично вирівнявся", — пояснюють аналітики.

І додають, що, зважаючи на суттєве подорожчання вітчизняних молокопродуктів останніми місяцями, їх імпорт уже в першому кварталі 2024 року може помітно зрости.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, олія та молоко стали дорожчими, але яйця дешевшають: на що налягати цього тижня

Раніше портал Знай інформував, на весну вже не чекаємо: українські супермаркети поділилися новими цінами на гриби, цибулю та салат

Також наш портал повідомляв, вартість вже зросла на 64%: чому картопля продовжує стрімко дорожчати