В Україні валютний ринок демонструє певні коливання. Як розвиватиметься доля курсу американської валюти до кінця зими, розповів доктор економічних наук Олексій Плотніков у коментарі виданню "Pro Гроші".

Після Нового року в Україні очікувалося зростання курсу долара і деякий час ця тенденція мала місце на валютному ринку, проте ситуація змінилася в бік здешевлення.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Олексій Плотніков вважає, що у січні та лютому можливі коливання курсу долара, проте вони будуть у межах 38-39 гривень. Поріг 40 гривень американська валюта, швидше за все, не переступить, оскільки Нацбанк контролює ситуацію, нівелюючи ризик різкого зміцнення або ослаблення гривні.

"Тобто, протягом цього періоду він не перетне позначку у 40 грн, я не передбачаю якихось надзвичайних ситуацій, які б могли сколихнути валютний ринок таким чином, аби різко підскочив курс долара", - заявив економіст.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Водночас фахівець наголошує, що рівновага на валютному ринку буде лише за відсутності надзвичайних ситуацій, серед яких припинення фінансової допомоги від західних партнерів чи різкої ескалації на лінії фронту.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ризик обвалу гривні у 2024 році: експерт розповів, чи потрібно готуватися до найгіршого.

Також наш портал інформував, "нові" долари для заначки, а "старі" – за кордон: банкіри пояснили, чи відрізняються ці купюри.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці скаржаться на нові правила в обмінниках: за долари треба ще й доплачувати.