Після завершення новорічних свят українські супермаркети оновили ціни на популярні фрукти. Розповімо вам у скільки обідуться споживачам банани, апельсини та виноград у другій половині січні.

Про це йдеться на аналітичному сайті Мінфіну.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Так, у порівнянні з початком січня, трохи подешевшали банани. Станом на 19 січня, кілограм жовтих фруктів обійдеться українцям в середньому у 63,92 грн, що на 50 копійок нижче, ніж на початку року.

Найвигіднішу ціну на вітаміни пропонує Ашан та Варус, де їх можна взяти за 62,90 грн/кг.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Ціни на банани. Скріншот з сайту Minfin
Ціни на банани. Скріншот з сайту Minfin

Апельсини також стали більш доступними порівняно із минулим тижнем. Помаранчевий фрукт подешевшали з 89,90 грн/кг до 87,40 грн/кг.

Ціна на апельсини. Скріншот з сайту Minfin
Ціна на апельсини. Скріншот з сайту Minfin

Виноград у другій половині січня українцям у середньому обійдеться в 228,05 гривні за кілограм. У новому році ціни на нього майже не змінювалися, а ось у грудні він коштував на майже 50 гривень дешевше.

Ціни на виноград. Скріншот з сайту Minfin
Ціни на виноград. Скріншот з сайту Minfin

Як зазначають у Мінфіні, загалом ціни на початку 2024 року вищі за грудень через зростання індексу споживчих цін на овочі та фрукти, який зараз складає 111,61%.

Нагадаємо, один простий фрукт допоможе пригальмувати процес старіння: що потрібно їсти кожному

Раніше ми писали про яблука, банани та виноград: в Україні перерахували ціни на популярні фрукти, за що заплатимо більше

Крім того, Знай.ua повідомляв, до 250 гривень за кілограм: у супермаркетах підскочили ціни на яблука, лимони та виноград