Європейський Союз вирішив жорстко взятися за боротьбу з відмиванням брудних грошей, було досягнуто домовленості про заборону розрахунків на суму понад 10 тисяч євро.

Це рішення набуде чинності в усіх державах ЄС та покликане ліквідувати прогалини в національних законодавствах, якими часто користуються для відмивання грошей.

Курс валют. Фото: скрін youtube
Курс валют. Фото: скрін youtube

Крім того, продавців предметів розкоші, таких як авто та яхти преміум-класу, приватні літаки, коштовності тощо, зобов'яжуть ретельно перевіряти особи клієнтів та негайно повідомляти компетентні органи про підозрілі фінансові операції.

Посилення контролю торкнеться і професійного футболу, де регулярно відбуваються багатомільярдні інвестиції з третіх країн. Зокрема, такі клуби як "Борусія" та "Баварія" опиняться під пильним наглядом європейських регуляторів. А все через те, що такі команди часто отримують величезні інвестиції з третіх країн, що вважається за можливе відмивання грошей.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Курс валют, фото Знай
Курс валют, фото Знай

На окрему увагу вимагатимуть операції з криптовалютами, а також банківські рахунки надзаможних громадян з активами від 50 млн євро. Власники компаній з часткою акцій понад 25% мають пройти обов'язкову реєстрацію на території Євросоюзу. Зокрема, це рішення дозволить боротися із російськими олігархами, які намагаються обходити санкції ЄС.

Нагадаємо, за Київ може не переживати:Кличко став володарем шикарного маєтку в Німеччині

Як повідомляв "Знай.uа", українець дав хабар, але не щоб ухилитися, а щоб стати солдатом: як покарали його "помічника"

Знай.ua писав, Instagram-блогерша підтримала Ігоря Гринкевича наживанні на армії: "Ну вкрав він. Ну красені"