Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Український парламент розглядає революційні зміни у сфері видачі посвідчень водія, про що свідчить законопроект №8082.

Підтримуваний комітетом з питань транспорту та інфраструктури документ, винесений на розгляд прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, прагне скоротити термін дії прав водія.

Про це стало відомо завдяки інформації від порталу "Твоя машина".

Сервісний центр МВС. Фото Facebook
Сервісний центр МВС. Фото Facebook

Основне нововведення полягає в першу чергу в перегляді термінів дії посвідчень водія з нинішніх 30 років до більш короткого періоду в 10-15 років. Ці зміни будуть застосовні залежно від категорії транспортного засобу, на який видано права.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Водіям, які мають безліч порушень та штрафів, також належить передавати як теоретичні, так і практичні іспити.

Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube
Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube

Проект закону також ставить за мету адаптацію транспортних категорій до стандартів Євросоюзу. Зокрема, водії транспортних компаній будуть зобов'язані підтверджувати свої права водія кожні 5 років, дотримуючись європейських стандартів.

Нагадаємо, водіям загрожують втратою прав на 6 місяців: навіть якщо не побачив.

Раніше повідомлялося, водії можуть уникнути штрафів за деякі порушення правил дорожнього руху: що потрібно знати.

Також, як водії можуть вдвічі скоротити свій штраф: про цей нюанс знають не всі.