Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важливі новини. Справа в тому, що в компанії "Кременчукгаз" озвучили дуже тривожну статистику. Так, за два роки повномасштабної війни 25% абонентів накопичили борг за розподіл газу на суму 12 мільйонів гривень.

В Україні боржникам за комунальні послуги обіцяють відключати не лише електроенергію, а й газ. Такими заходами газовики загрожують споживачам на Полтавщині.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби компанії "Кременчукгаз".

Споживання газу, скріншот: YouTube
Споживання газу, скріншот: YouTube

У компанії "Кременчукгаз" сказали, що відключати боржників від газу збираються вже у лютому. Там кажуть, що борг за розподіл газу майже за два роки повномасштабної війни досяг позначки 12 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"У нас таких боргів щодо розподілу газу, як за останні два роки, ніколи не було. Якщо станом на початок 2022 року борг населення був меншим за мільйон, то зараз це майже 12 мільйонів гривень. Відсоток сплати населення досить високий – це близько 75%, але 25% накопичили такі борги", – розповіли у компанії.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

На підприємстві також пояснили, що борги за газ абонентів не можна назвати більшими. Наприклад, найвищі суми заборгованості становлять 3-4 тисячі гривень із абонента.

Але відключати жителів регіону від газу не миттєво. Спочатку їм надішлють повідомлення про те, що накопичилася заборгованість. А кардинальні заходи, як очікується, компанія почне запроваджувати вже з лютого.

"Ми реалізовуватимемо все, що передбачає скасування мораторію на відключення боржників. Є термін, коли споживач повинен або погасити заборгованість, або звернутися за реструктуризацією. Кожен випадок розглядатимемо індивідуально. Якщо не буде реакції від споживачів, будемо їх відключати", – зазначили у "Кременчукгазі".

Нагадаємо, люди виявляться на межі виживання через комуналку: без тепла та гарячої води.

Раніше повідомлялося, не платити за воду можна: хто може розраховувати.

Також, українцям пояснили, чому відключатимуть світло: інших варіантів не залишилося.