Отримання пенсії в Україні, як відомо, пов'язане з поданням цілої низки документів. Однак виявляється, що серед них є одна довідка, яка, здається, не впливає на оформлення пенсійних виплат.

Пенсійний фонд України розповів, про яку саме довідку йдеться, і чому її відсутність не завадить отримати заслужені пенсійні виплати.

Пенсійна реформа в Україні 2019
Пенсійна реформа в Україні 2019

Відповідно до Закону України "Про обов'язкове державне пенсійне страхування", розмір пенсії визначається на основі заробітної плати за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року. Проте є цікавий виняток.

Довідка про заробітну плату за 60 календарних місяців роботи перед липнем 2000 року є обов'язковою лише в тому випадку, якщо стаж за цей період становить менше п'яти років. Для тих, у кого стаж перевищує п'ять років, надання цієї довідки не потрібне.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

видача пенсій, фото politeka
видача пенсій, фото politeka

Ця довідка, що видається підприємством, де працювала людина, враховується під час підтвердження первинними документами. У разі припинення діяльності підприємства довідку можна отримати у його правонаступника чи архівної установи.

Таким чином, якщо ви подаєте на пенсію і маєте стаж понад п'ять років, не поспішайте витрачати час на збирання зайвих документів. Ця довідка не стане на заваді на шляху до ваших заслужених пенсійних виплат.

Однак, як завжди, важливо пам'ятати про дотримання норм безпеки та надання всіх необхідних документів для підтвердження вашого стажу та доходів.

Раніше ми писали про житлову субсидію 2024: як подати заяву, щоб отримати допомогу на оплату комуналки

Крім того, Знай.ua повідомляв, українці втрачають субсидії через родичів: кому і чому "урізали" допомога

Також наш портал інформував, без повторного огляду: як отримати ступінь інвалідності вище за І групу