Президент Київської школи економіки (KSE), член наглядової ради "Укроборонпрому" та ексміністр економіки Тимофій Милованов заявив, що 2024 рік буде складніше минулого.

За його словами, важливими завданнями української економіки на 2024 рік є наповнення бюджету за рахунок податків, утримання внутрішньої єдності, у тому числі і для збереження зовнішньої підтримки, та готовність до антикризових заходів у разі скорочення зовнішньої підтримки.

Про це Тимофій Милованов розповів під час дискусії у Давосі, організованої проектом "Deciding your tomorrow" олігарха Віктора Пінчука.

Тимофій Милованов, фото: Ukrinform
Тимофій Милованов, фото: Ukrinform

"Цей рік буде складнішим за попередній. Сподіваюся, не такий важкий, як 2022-й. Сподіваюся. Але точно важчий за попередній. І потрібно шукати всі резерви в собі", - заявив Тимофій Милованов.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Милованов зазначив, що перше - це необхідність сплачувати податки під час війни, хоч би як це подобалося чи шкодило бізнесу. Він зазначив, що всі країни під час війни збільшували податки, оскільки треба платити зарплати військовим, купувати зброю та будувати військові заводи.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

"Ми ще не дійшли того, щоб економіка мобілізувалася... І Америка робила це у Другу світову війну: робили те, що потрібно армії, а не те, що потрібно бізнесу. Ми ще й близько не там, де економіка мобілізована під воєнний стан. Там резерв величезний. І, можливо, не дай боже, але до цього може й дійти”, — додав він.

Ще одним чинником 2024 року він назвав складнощі із зовнішньою фінансовою підтримкою та її ритмічністю, які вже виникли.

"Це означає, що держава включатиме стандартні антикризові механізми, які просто відкладають кризу. Що це за механізми? Я вже сказав про інфляційне, про друк грошей. Можна також говорити про девальвацію, про зменшення видатків, особливо на неефективні напрями”, - додав Тимофій Милованов.

Нагадаємо, Милованов запропонував мобілізувати українців за датою народження: "Тарологів підключити...".

Раніше повідомлялося, чому долар підскочив у ціні і чим це загрожує Україні: президент школи економіки пояснив курс валют.

Також, Тимофій Милованов: досьє та компромат.