Український бізнес поділився прогнозами щодо майбутнього обмінного курсу гривні до долара за 12 місяців. Про валютні очікування на 2024 рік, йдеться у звіті "Ділові очікування підприємств України" від Національного банку за ІІІ квартал 2023 року.

Українські підприємці дещо знизили очікування на девальвацію національної валюти. Так, згідно зі звітом, середнє прогнозоване значення обмінного курсу через 12 місяців становить 40,06 гривні за долар.

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

Наголошується, що у третьому кварталі 2023 року бізнес очікував середній курс – 40 гривень за долар. У другому кварталі очікування були дещо гіршими - 40,43 гривні за долар, а в першому - зовсім 42,18 гривні за долар.

Таким чином, прогноз показує, що значної девальвації гривні не очікується.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

У звіті зазначено, що більше половини респондентів упевнені, що обмінний курс національної валюти до долара не перевищить позначки 40 гривень.

Варто зазначити, що хоч Нацбанк і відпустив курс долара, але, як і раніше, присутній на валютному ринку і готовий до рішучих дій, щоб підтримувати стабільність та убезпечити гривню від різких стрибків курсу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ризик обвалу гривні 2024 року: експерт розповів, чи потрібно готуватися до гіршого.

Також наш портал інформував, "нові" долари для заначки, а "старі" - За кордон: банкіри пояснили, чи відрізняються ці купюри.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у долара будуть "американські гірки": яких сюрпризів чекати від курсу.